Het ontstaan van Amsterdam 

Op beeldende wijze en wandelend door Amsterdam wordt verteld hoe Amsterdam is ontstaan. Van een nederzetting aan de Amstel, via de Middeleeuwse stad en de groei en bloei van de Gouden Eeuw tot en met de stadsuitbreidingen in de 19 e en de 20 e eeuw. De wandeling voert langs de kenmerken van de verschillende periodes in het huidige straatbeeld. 

Duur :  Wandeling - 2 uur


"Maar dan echt goed eten en drinken op Mallorca" 

Culinaire wandeling:

Kijk, als je familie op dit prachtige eiland geboren en getogen is en je hierdoor goed de weg weet, is het geen wonder dat we hier  wandelingen aanbieden. In Palma laat ik zien waar de grote bulk toeristen niet direct komt. We bezoeken twee markthallen waar traditiegetrouw de Spaanse koninklijke familie jaarlijks haar inkopen doet en de hal waar wij graag komen. Samen door de oude stad naar diverse restaurants en delicatessenwinkels. En natuurlijk gaat dit samen met eten en drinken. Vanzelfsprekend, de Spanjaarden zijn trots op wat ze te bieden hebben!

Duur :  Wandeling Palma (de Mallorca) - 4 uur

     

In de sporen van de Gouden Koets 

In Den Haag ga je langs route van de Gouden Koets op Prinsjesdag. Van Paleis Noordeinde tot het Binnenhof vertelt Roel op zijn eigen manier over de gebouwen en de bewoners die er in de loop van de eeuwen een rol van ( politieke ) betekenis hebben gespeeld.  

Duur :  Wandeling - 2 uur


 "Zoete koekjes worden niet gebakken"

Het persoonlijke verhaal van de Joodse banketbakker Elias, die vanuit de Amsterdamse zuurhandel, samen met zijn vrouw Bertha, een bestaan opbouwde als 'Confiseur' midden in het centrum van Haarlem. We gaan het horen, zien en proeven door de geschiedenis van Joods Haarlem rond 1900 en sluiten de wandeling af in de Grote of St.Bavokerk.

Duur :  Wandeling - 2 uur  incl. proeverij


Voor het eerst in het Rijks 

Altijd al een bezoek aan het Rijksmuseum willen brengen maar ben je bang zomaar zonder structuur door het gebouw te gaan dwalen ? Roel neemt je op ontspannen wijze mee door de verschillende tijdsperiodes van de Nederlandse kunst met als hoogtepunt de Eregalerij met werken als het Melkmeisje van Vermeer, Rembrandts Nachtwacht en andere topstukken.

 Duur :  Wandeling - 2 uur


Varen door de geschiedenis van Haarlem

Varen in een sloep voor 12 personen, maar wij doen maximaal 6 want we willen wél lekker zitten. We stappen op aan de achterkant van het station en varen door de grachten en het centrum van de stad. Tijdens de uitleg over de diverse statige huizen en de omgeving van Haarlem, hebben we een goed gevulde eettafel met heerlijke wijn voor ons.  

Duur :  Vaartocht  -  2 uur

Tijd   :   Datum en tijd worden in overleg vastgelegd

Prijs  :  t/m 6 personen € 250,- incl. wijn, water en proeverij